Tijdens de openingsweek van ‘Amsterdam Wereldboekenstad’ organiseert Perdu op 27 april 2008 de Culturele Peepshow op de Wallen. Tijdens dit festival voert Rozalie Hirs haar muziekcomposities Aan de zon, de wereld (2006) en Poetry pieces I-II (2008) uit.

Perdu heeft een uiteenlopende mix van kunstenaars uitgenodigd om een korte voorstelling voor te bereiden. Gevestigde namen en lokale underground artiesten. Nederlandse kunstenaars en internationale deelnemers. Schrijvers, theatermakers, singer-songwriters, dichters, redenaars. Deze kunstenaars ontvangen in een kleine ruimte telkens één persoon als publiek, en dit éénmanspubliek ontvangt gedurende ongeveer tien minuten een voorstelling speciaal voor haar/hem. Normaal gesproken komt u veilig in een groep aan uw cultureel gerief, maar tijdens de peepshow krijgt u een geheel persoonlijke performance. Het is niet van tevoren bekend bij wie u terecht komt: aan de hand van een ‘madam’ wordt u naar een onbekende ruimte geleid waar uw privéartiest voor uw persoonlijke culturele genot zal zorgen.

De individuele aard van de voorstellingen – de voorstelling wordt voor een één persoon per keer gegeven -, en het verrassingseffect zorgen ervoor dat de peepshow voor zowel kunstenaar als publiek een unieke ervaring is. Dit komt ook door de locatie: de kleine voorstellingen worden gehouden op de Wallen. Het publiek verzamelt zich, voor ze bij de kunstenaars gebracht worden, in de zaal van poeziecentrum Perdu aan de Kloveniersburgwal, waar tevens een selectie van de artiesten zal optreden. Het publiek wordt dan één voor één naar verschillende geheime ruimtes gebracht.

Datum: 2008-04-27
Tijd: 15:00
Locatie: De Wallen, Amsterdam
Perdu, Kloveniersburgwal 86, Amsterdam

Geef een reactie