Op 17 september 2023 om 13:30 uur spelen (contra)basklarinettist Fie Schouten en violoncellist Katharina Gross de wereldpremière van bee sage (2023), een nieuw duo door Rozalie Hirs voor cello en contrabasklarinet. Het concert vindt plaats tijdens het Muze van Zuid Festival in Amsterdam. Voorafgaand aan het concert is er een voordracht door Rozalie Hirs van gedichten voor uit haar nieuwe bundel ecologica (Uitgeverij Vleugels, 2023). Na afloop wordt een kleine lunch geserveerd.

bee sage (2023) is door Hirs gecomponeerd op verzoek van Fie Schouten en Katharina Gross. bee sage (2023) wordt uitgegeven door Deuss Music. Het werk is opgedragen aan Gross en Schouten. Bovenstaande foto is gemaakt bij de raamgalerie annex studio van fimmmakers Frederieke Jochems en Andras Hamelberg net na het concert (v.l.n.r. Fie Schouten, Rozalie Hirs, Katharina Gross; de foto is gemaakt door Isa Klein; het beeldende werk, tentoongesteld in de raamgalerie, is van musicus en beeldend kunstenaar Maurice Horsthuis).

Datum: 2023-09-17
Deurtijd: 12:30 uur
Locatie: Muze van Zuid, Amsterdam. Op een geheime locatie! We verzamelen om 12:30 uur bij Het Groen Gemaal in het Sarphatipark (neem de ingang aan Eerste Jan van der Heijdenstraat).