Op 21 december 2023 om 16:00 uur presenteert Kees ’t Hart zijn nieuwe dichtbundel Het vogelkerkhof (Uitgeverij Querido, 2023) in Zaal 3, De Constant Rebecqueplein 20A, Den Haag. Hij zal de bundel samen met dertig collega’s en vrienden voorlezen. Voor de volledige line-up, zie onder.

Het vogelkerkhof is de derde dichtbundel van Kees ’t Hart. Poëzie is voor hem een lokroep en een ritueel waarbij hij ongegeneerd put uit lage en hoge mythen. Met onder meer een ode aan de werken van Lord Lister, herinneringen aan mensen en dingen, en een wandeling naar het huis van de dichter, waar vogels één keer per jaar bij elkaar komen. Banale en extatische epiek en lyriek vallen samen in zijn gedichten, in een toon van verlangen en geheim (omslagillustratie: Euf Lindeboom). Bovenstaand portret van Kees ’t Hart is gemaakt door Bob Bronshoff.

*

Hij staat voor de deur en roept
Doe open doe open ik ben het
Ik ben de dichter doe open
Je moet naar me luisteren
Je moet naar me luisteren
Ik vertel je alles over geluk
En liefde en gelukkige dromen
Doe open ik ben het

©2023 Kees ’t Hart

Datum: 2023-12-21
Deurtijd: 16:00 uur
Locatie: Zaal 3, De Constant Rebecqueplein 20A, 2518 RA Den Haag
Uitvoerders: Madelon Acket, Christiaan Weijts, Philip Akkerman, John de Weerd, Arjen Duinker, Babette Wagenvoort, Melanie van Leeuwen, Joost de Vries, Jetje ’t Hart, Hans Muiderman, José Rees, Toon Tellegen, Rozalie Hirs, Wim van Sinderen, Euf Lindeboom, Allard Schröder, Petra van der Schoot, Jan Kuijper, Marc Reugebrink, Josje Kraamer, Marja Pruis, Jan ‘t Hart, Gustaaf Peek, Han Steenbruggen, Marie Jeanne de Rooij, Joost Oomen, Arnold Heumakers, Annette Portegies, Jos Nargy, Kees ’t Hart