Op zondag 7 november 2021 om 16:00 uur presenteren Athelas Sinfonietta en Martin Nagashima Toft (dirgent) een portretconcert van Rozalie Hirs in Kopenhagen, Denemarken. De solist is Signe Asmussen (spreekstem).

Centraal staat de Deense première van Rozalie’s cyclus dreams of airs (2017-18), waarin muziek en poëzie in een gelijkwaardige dialoog met elkaar treden. Het beeldontwerp is door Geert Jan Mulder en Boris Tellegen gemaakt in opdracht van Stichting Iris or Hazel met financiële ondersteuning van het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie. De duur van de cyclus is 60 minuten. De locatie is Koncertkirken, Kopenhagen, Denemarken. Deuss Music is uitgever van de partituur en bijbehorende elektronische klanken. Het concert is mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Eerder dezelfde week wordt tevens de nieuwe dichtbundel spor al lykkebringer, in het Deens vertaald door Birthe Lundsgaard, gepresenteerd aan het publiek. De Deense dichtbundel verschijnt bij Forlaget Melodika (uitgever: Peter H. Olesen). De publicatie is mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds.

Rozalie Hirs – muziek (partituur, elektronische klanken) & poëzie
Boris Tellegen, Geert Jan Mulder – beeld, videoinstallatie

De officiële trailer voor dreams of airs (2017-18) kun je bekijken op YouTube. Veel kijk- en luisterplezier!

Datum: 2021-11-07
Tijd: 16:00 uur
Locatie: Koncertkirken, Kopenhagen, Denemarken
Performers: Athelas Sinfonietta, Signe Asmussen (spreekstem), Martin Nagashima Toft (dirigent), Jonas Nakel (geluidsprojectie)