Op zondag 4 december 2022 om 14:15 uur presenteert Orgelpark een portretconcert van Rozalie Hirs. Het centrale werk van dit namiddagconcert is haar cyclus dreams of airs (2017-18), waarin muziek en poëzie in een gelijkwaardige dialoog met elkaar treden. Het concert wordt uitgevoerd door Lore Binon (spreekstem), SPECTRA Ensemble, Filip Rathé (dirigent), Boris Tellegen AKA Delta en Geert Jan Mulder (beeldend kunstenaars). Speciaal voor dit concert maakte Rozalie Hirs in opdracht van Orgelpark (artistieke leiding: Johan Luijmes) een nieuwe versie van dreams of airs inclusief o.m. het UTOPA orgel. Het concert is opgedragen aan de nagedachtenis van Gerard Hirs (1934-2022).

De cyclus dreams of airs (2017-18) is door Hirs gecomponeerd in opdracht van Stichting Iris or Hazel met financiële ondersteuning door het Fonds Podiumkunsten. Deuss Music is uitgever van de partituur. Het beeldontwerp is door Geert Jan Mulder en Boris Tellegen AKA Delta gemaakt in opdracht van Stichting Iris or Hazel met financiële ondersteuning van het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie. De duur van de cyclus is ca. 60 minuten zonder pauze.

Rozalie Hirs – muziek (partituur, midi-gestuurde hyperorgels) & poëzie
Boris Tellegen, Geert Jan Mulder – beeld, videoinstallatie

Filip Rathé – dirigent
Lore Binon – spreekstem
Tille Van Gastel – fluit
Cedric De Bruycker – (bas)klarinet
Frank Van Eycken – slagwerk
Nico Couck – elektrische gitaar
Gabi Sultana – piano
Pieter Jansen – viool
Bram Bossier – altviool
Francis Mourey – cello
Clare Gallagher – geluidsversterking
Trevor Grahl – orgeltechniek

Datum: 2022-12-04
Tijd: 14:15 uur
Locatie: Orgelpark, Gerard Brandtstraat 26, Amsterdam
Uitvoerder(s): Lore Binon (spreekstem), SPECTRA Ensemble, Filip Rathé (dirigent)

De foto’s op deze pagina zijn op 4 december 2022 gemaakt door Bianca Sistermans tijdens het ‘dreams of airs’ concert, uitgevoerd door Lore Binon en Spectra Ensemble.