Op 17 oktober 2017 worden de nieuwe dichtbundels van Rozalie Hirs en de Deense dichter Mette Moestrup aan het Duitse publiek gepresenteerd in Ausland, Berlijn. De avond begint met gestammelte werke van Rozalie Hirs, een meertalige manifest voor Europa (en de wereld). Deze dichtbundel in tien talen werd onlangs gepubliceerd door de Berlijnse uitgeverij kookbooks. Hirs leest samen met Cia Rinne en uitgever Daniela Seel een vijftalig caroussel (Nederlands, Duits, Frans, Engels, Spaans) als verklanking van de publicatie.

Vervolgens lezen Rike Scheffler en Mette Moestrup gedichten uit Moestrup’s nieuwe bundel Stirb, Lüge, Stirb in het Deens en het Duits.

Tot slot interviewt uitgever Daniela Seel beide dichters over de nieuwe bundels en hun achterliggende ideeën. Met gastoptredens van Rike Scheffler (muziek, poëzie) en Cia Rinne (meertalige poëzie).

De foto’s (v.l.n.r. Cia Rinne, Daniela Seel, Rozalie Hirs) zijn gemaakt tijdens de boekpresentatie in Ausland, Berlin, op 17 oktober 2017. Onderstaande afbeelding toont de aankondiging van <i>gestammelde werke</i> (2017) in de aanbiedingsfolder van kookbooks, Berlin.

Datum: 2017-10-17
Tijd: 20:00
Locatie: Ausland, Lychener Str. 60, 10437 Berlin, Duitsland
Uitvoerder(s): Mette Moestrup, Rozalie Hirs, Daniela Seel, Rike Scheffer, Cia Rinne

Geef een reactie