Op zondag 5 december 2021 van 10:45-11:10 uur presenteert de VPRO op NPO2 Extra een nieuwe editie van Vrije Geluiden rond de uitvoering hand in hand (2020) van Rozalie Hirs. De uitvoerders zijn Keren Motseri (sopraan); Luna Quartet – Janneke van Prooijen, Jellantsje de Vries, Elisabeth Smalt, en Katharina Gross. Het programma wordt uitgezonden op NPO 2 extra om 10:30 uur. Met grote dank aan Reinier Bruijne (filmregie), Marc Broer (klankregie), Melchior Huurdeman, Sakti Khedoe (eindredactie), Vivian Vrolijk (productie) en alle verdere betrokkenen.

Lees ook het mooie interview/essay ‘Drang naar het hogere‘ door Mark van de Voort (fotografie: Ruby Cruden) in de VPRO Gids van deze week.

Het muziekstuk hand in hand (2020) is door Rozalie gecomponeerd in opdracht van Kulturkreis für Neue Musik Heilbronn. De partituur wordt uitgegeven door Deuss Music. De dichtbundel oneindige zin (infinite sense; 2021) verschijnt dit najaar bij Uitgeverij Querido.

Bovenstaande foto toont Luna String Quartet and Keren Motseri tijdens de opname door VPRO Televisie in Muziekhaven, Zaandam, op 13 september 2021 (foto door de componist). Onderstaande foto’s zijn tijdens de opnamesessie gemaakt door Vivian Vrolijk en Melchior Huurdeman. De laatste foto toont de muzikanten en de componist in de tuin van Muziekhaven na afloop van de opname.