Op 12 november 2015 om 20:30 uur speelt het trio Sonic Hedgehog hun tweede concert in Café De Ruimte, Amsterdam.

Sonic Hedgehog is een samenwerking tussen de Nederlandse musici Fie Schouten (basklarinet) en Wiek Hijmans (elektrische gitaar) en de Amerikaanse fluitiste Shanna Gutierrez, die door de Nederlandse componist Rozalie Hirs bij elkaar zijn gebracht voor de première van haar compositie infinity stairs in 2014.

Fredrick Giffords Adage of Spontaneity creëert een meta-instrument, dat onder het kalme oppervlak uiterst actief is in subtiel verschuivende kleuren. Erin Gee’s nieuwe werk voor Sonic Hedgehog richt zich specifiek op de randgeluiden van de mond tijdens normale vocale productie, en werkt met speciale mondmicrofoons en camera’s die de percussieve knallen, klikken en luchtgeluiden kunnen vastleggen die elk geproduceerd foneem omringen. Het programma begint en eindigt met de vroege renaissance-muziek van Dufay als middel om het brede kleurenpalet van de instrumenten en de diepgewortelde verbinding met hedendaagse muziek te accentueren. De drie polyfone stemmen in de werken van Dufay zinspelen op de contrapuntische texturen en het gebruik van timbres in de andere stukken van het programma. In Rozalie Hirs’ infinity stairs (2014) worden drie onafhankelijke solostukken samengevoegd tot een samenhangend geheel, waarbij tegelijkertijd de solistische individualiteit van de drie uitvoerenden wordt ondersteund en losgelaten. Onderstaande foto toont een repetitie voor de première van infinity stairs (2014) met de drie muzikanten.

Datum: 2015-11-12
Tijd: 20:30 CET
Locatie: Café De Ruimte, Distelweg 83, 1031 HD Amsterdam, Nederland
Uitvoerenden: Shanna Gutierrez (fluiten), Fie Schouten (basklarinet), Wiek Hijmans (elektrische gitaar), Erin Gee (stem)