23 november 2023. Zojuist werd tijdens het programma Kunststof op NPO Radio 1 bekend gemaakt dat aan de dichtbundel ecologica (Bleiswijk: Uitgeverij Vleugels, 2023) van Rozalie Hirs de Jan Campert-prijs 2023 is toegekend. De prijs is de jaarlijkse literatuurprijs voor poëzie van de gemeente Den Haag. Op 21 januari 2024 zal de prijs worden uitgereikt in het Literatuurmuseum Den Haag. Meer informatie volgt binnenkort.

De Jan Campert-Stichting kent vijf literaire prijzen toe namens de gemeente Den Haag: de jaarlijkse Constantijn Huygens-prijs, Jan Campert-prijs en F. Bordewijk-prijs, en de tweejaarlijkse Jan Greshoff-prijs en Nienke van Hichtum-prijs.

Kunststof is het programma van de NTR op Radio 1, iedere maandag t/m donderdag van 19.00 tot 20.00 uur, met een persoonlijke gesprek met prominenten uit de kunst, cultuur en media. Kunststof werd vandaag gepresenteerd door Willemijn Veenhoven (zie foto, waarop ze in gesprek te zien is met Aad Meinderts, directeur van het Literatuurmuseum, Den Haag).