Op zaterdag 11 februari 2023 van 15:30-16:30 uur verzorgt curator Mélanie van der Hoorn een rondleiding voor kinderen en volwassenen door de tentoonstelling Playing Architecture in het ARCAM, Amsterdam. Curator Mélanie van der Hoorn vertelt over haar onderzoek naar deze thematiek, de totstandkoming van de tentoonstelling en de installaties die speciaal voor Arcam gemaakt zijn. Wat laten spellen ons zien van de gebouwde omgeving en van Amsterdam in het bijzonder? En welke actuele vraagstukken kaarten ze aan?

In de rondleiding op 11 februari is er evenveel aandacht voor poppenhuizen, bouw-, bord- en videospellen als voor toegepaste spellen die voor de ontwerppraktijk bedacht zijn. Mélanie geeft ook toelichting bij voorbeelden die je in de tentoonstelling zelf kunt spelen. Ook geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Bovenstaande foto door Maarten Nauw toont Mélanie van der Hoorn tijdens de opening van de tentoonstelling op 9 december 2022; onderstaande foto, eveneens door Maarten Nauw toont het Luisterhuis door Machiel Spaan (ontwerp) en Rozalie Hirs (muziek) in actie tijdens de tentoonstelling.

Van 9 december 2022 t/m 21 mei 2023 is de tentoonstelling Playing Architecture – het spel om de stad te zien in het Amsterdamse Architectuurinstituut ARCAM. Deel van de tentoonstelling is onder meer Het Luisterhuis (2017) van Machiel Spaan (concept, ontwerp) en Rozalie Hirs (concept, muziek). De nieuwe tentoonstelling is een vervolg op Serious Fun door curator Mélanie van der Hoorn, die eerder vorig jaar in het Architekturzentrum Wien te zien was. Met grote dank aan Indira van ’t Klooster, directeur van het ARCAM.

Download het persbericht hier [PDF].

Begint: 2023-02-11
Deurtjd: 15:30 uur
Locatie: Arcam, Prins Hendrikkade 600, 1011 VX Amsterdam
Kosten: volwassenen: € 7,50; kinderen (12-18 jaar) € 3,50