Van zaterdag 2 november tot en met zaterdag 7 december 2019 loopt de tentoonstelling van de nieuwe architectonische geluidssculptuur ways of space (ruimtelijk ontwerp: Machiel Spaan; muziekcompositie: Rozalie Hirs; 2019) in het Van Doesburghuis, Meudon, Parijs, Frankrijk.

Op zaterdag 2 november om 16:00 uur wordt de tentoonstelling feestelijk geopend tijdens de Open Zaterdag IV. Tevens presenteert Fedde ten Berge (artistiek directeur van STEIM, Amsterdam) eigen werk. Vervolgens is er gelegenheid voor het stellen van vragen door het publiek. Het event wordt afgesloten met een receptie.

De middag is onderdeel van een vijftal events binnen klankruimtetijd die architect Machiel Spaan en componist/dichter Rozalie Hirs programmeren en organiseren tijdens hun verblijf in het Theo van Doesburghuis, Meudon, Frankrijk (september – december 2019). Als artists-in-residence aan het Theo van Doesburghuis, Meudon, en STEIM, Amsterdam, ontwikkelen Hirs en Spaan hun nieuwe architectonische klanksculptuur ways of space (2019). Tijdens de Open Zaterdagen, iedere eerste zaterdag van de maand (7 september, 2 november, 5 oktober en 7 december 2019) en tijdens de monumentendag (21 september 2019), ontstaan de events als inspiratie, werkplaats én podium in Meudon. Het gedachtegoed van Theo van Doesburg wordt op vanzelfsprekende wijze gedeeld met het publiek, dat de zogenoemde “open plattegrond” ervaart binnen de nieuwe setting van podiums- en tentoonstellingsruimte. Als onderdeel van hun onderzoek gaan Hirs en Spaan het gesprek aan met gasten, experts uit de wereld van de muziek, architectuur, installatiekunst en poëzie. Aanmelding vooraf wordt op prijs gesteld. De events worden financiëel ondersteund door het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie.

Datum: 2019-11-02
Tijd: 16:00
Locatie: Van Doesburg House, 29 rue Charles-Infroit, Meudon, Paris, Frankrijk