1 augustus 2020. Sint-Martens-Latem, Oost-Vlaanderen, België, heeft de meest recente dichtbundel verdere bijzonderheden (Uitgeverij Querido, 2017) van Rozalie Hirs genomineerd voor de Karel van de Woestijne Poëzieprijs. De jury nomineerde vijf dichtbundels uit alle nederlandstalige bundels die de afgelopen drie jaar zijn verschenen. De andere genomeerden zijn Anneke Brassinga met Verborgen tuinen, Hester Knibbe met As, vuur, Jan Lauwereyns met Zus en Peter Verhelst met Zon. De jury bestaat uit Anja de Feijter, Sarah Posman, Sarah Vankersschaever, Yves T’Sjoen, Carl De Strycker.

Sint-Martens-Latem looft ook een publieksprijs uit. Hiervoor kozen de vijf dichters een gedicht uit hun genomineerde dichtbundel en stellen zij dit gedicht voor middels een filmpje. Via deze link kun je alle films bekijken en stemmen op je favoriete gedicht. Mocht je stemmen, bij voorbaat veel dank! N.B. Sluitingsdatum voor de stemming is 31 augustus 2020.

Zie onder voor de directe link naar mijn filmclip annex trailer, op basis van het gedicht ‘van roos tot enig glaswerk’ op YouTube. Met grote dank aan Michaël Snitker (ontwerp) en het formalist quartet. Veel luister- en kijkplezier toegewenst!