Op zaterdag 5 oktober 2024 vanaf 20:00 vindt de 41e Nacht van de Poëzie plaats in de Grote Zaal van het TivoliVredenburg, Utrecht. Te gast zijn twintig dichters, waaronder Mahat Arab, Astrid Haerens, Simone Atangana Bekono, Daan Doesborgh, Anna Enquist, en Rozalie Hirs. Het festival wordt georganiseerd door het International Literair Festival Utrecht (ILFU). Meer informatie volgt tegen de zomer 2024.

De Nacht van de Poëzie is hét poëziefeest van het jaar. Tot diep in de nacht krijgt het publiek een poëtische marathon voorgeschoteld. Aanstormend talent en grote namen uit de Nederlandstalige dichtkunst worden afgewisseld door muzikale en theatrale entr’actes. Naast het programma op het podium vind je in de gangen rond de Grote Zaal van TivoliVredenburg gelijktijdig ook een boekenmarkt en een presentatie van kleine uitgevers, literaire tijdschriften en organisaties. Bovenstaande foto door Anna van Kooij toont een eerdere editie van de Nacht.

Datum: 2024-10-05
Deurtijd: 20:00 uur
Locatie: Grote Zaal, TivoliVredenburg, Utrecht
Performers: 20 dichters (o.m. Mahat Arab, Astrid Haerens, Simone Atangana Bekono, Daan Doesborgh, Anna Enquist, en Rozalie Hirs), 14 muzikale en theatrale entr’actes