Speciaal voor geïnteresseerden uit de ontwerppraktijk verzorgt curator Mélanie van der Hoorn op donderdag 9 februari 2023 van 17:00-18:00 uur een rondleiding door de tentoonstelling Playing Architecture in het ARCAM, Amsterdam, die zij samenstelde. Curator Mélanie van der Hoorn vertelt over haar onderzoek naar deze thematiek, de totstandkoming van de tentoonstelling en de installaties die speciaal voor Arcam gemaakt zijn. Wat laten spellen ons zien van de gebouwde omgeving en van Amsterdam in het bijzonder? En welke actuele vraagstukken kaarten ze aan?

Bovenstaande foto door Maarten Nauw toont het Luisterhuis door Machiel Spaan (ontwerp) en Rozalie Hirs (muziek) in actie tijdens de tentoonstelling; onderstaande foto, eveneens door Maarten Nauw, toont Mélanie van der Hoorn tijdens de opening van de tentoonstelling op 9 december 2022.

Van 9 december 2022 t/m 21 mei 2023 is de tentoonstelling Playing Architecture – het spel om de stad te zien in het Amsterdamse Architectuurinstituut ARCAM. Deel van de tentoonstelling is onder meer Het Luisterhuis (2017) van Machiel Spaan (concept, ontwerp) en Rozalie Hirs (concept, muziek). De nieuwe tentoonstelling is een vervolg op Serious Fun door curator Mélanie van der Hoorn, die eerder vorig jaar in het Architekturzentrum Wien te zien was. Met grote dank aan Indira van ’t Klooster, directeur van het ARCAM.

Download het persbericht hier [PDF].

Begint: 2023-02-09
Deurtjd: 17:00 uur
Locatie: Arcam, Prins Hendrikkade 600, 1011 VX Amsterdam