5 oktober 2021. In oneindige zin reist Rozalie Hirs langs de vloeiende taal van binnenwerelden die overloopt in buitenwerelden. Van de verbeelding en de droom naar het huis, de tuin, de stad, het bos, het wijde web, het heelal. Hoe kan een open syntaxis tot nieuwe poëtische structuren en betekenissen leiden? Door naar ultieme mogelijkheden te tasten, brengt Hirs een liefdesverklaring aan de taal. Samen met de cyclische natuur van dag en nacht, seizoenen, getijden en gestalten van de maan viert oneindige zin het leven, zingend, dansend.

oneindige zin (2021), de zevende nederlandstalige dichtbundel van Rozalie Hirs, verschijnt op 5 oktober 2021 bij Singeluitgeverijen | Uitgeverij Querido. Het integraal boekontwerp is van Michaël Snitker.

Rozalie Hirs (1965) is dichter en componist. Van haar hand verschenen eerder zes dichtbundels bij Querido, van Locus (1998) tot verdere bijzonderheden (2017), en vijf verzamelbundels in andere talen, waaronder haar meertalige manifest gestammelte werke (2017) bij het vermaarde kookbooks, Berlijn.

‘Elke vezel van Hirs’ dichterschap zegt ja tegen de wereld waarin we worden geworpen.’ Joost Baars in Algemeen Dagblad

‘Ik hou van de speelse, muzikale en tegelijk betekenisvolle poëzie van Hirs.’ Edwin Fagel in Awater

‘Een van de meest intrigerende Nederlandse dichters van dit moment.’ Paul Demets in De Morgen

optredens
10 oktober 2021, 15:00 uur, boekpresentatie, interview door Marcel Möring, Boekhandel Donner, Coolsingel, Rotterdam
23 oktober 2021, 11:00 uur, boekpresentatie, lezing, signeren, Bilthovense Boekhandel, Julianalaan, Bilthoven
half november 2021, boekpresentatie, lezing, workshop, signeren, De Drvukkerij, Middelburg