Op 6 november 2018 presenteert de sopraan Bauwien van der Meer een preview van haar productie Fantastic Women met gloednieuwe liederen over emancipatie en vrouwenrechten. De avond in Splendor, Amsterdam, wordt voorafgegaan door een ronde-tafel-gesprek met componisten Renske Vrolijk, Kate Moore, Barbara Okma en Georgia Nicolaou.

Fantastic Women bevat muzikale werken van de componisten Aleksandra Bajde, Rozalie Hirs, Anda Kryeziu, Kate Moore, Georgia Nicolaou, Barbara Okma, Annelies Van Parys, Calliope Tsoupaki, Renske Vrolijk, Yiran Zhao, gebaseerd op poëzie van o.a. Hirs, Plath en Wesendonck. Het nieuwe muziekwerk dat Hirs voor het project componeerde is getiteld Silenced (2018).

De productie is ontwikkeld in samenwerking met Jorinde Keesmaat (regie), Desiree van Gelderen (licht), Sammy Van den Heuvel (kostuums, decorontwerp), en Robin de Bruijn (dramaturgie). De nieuwe werken zijn gemaakt in opdracht van November Music, Den Bosch. Met financiële steun van het Fonds Podiumkunsten en de Eduard van Beinum Stichting.

Datum: 2018-11-06
Tijd: 20:30 uur
Locatie: Splendor Amsterdam, Nieuwe Uilenburgerstraat 116, Amsterdam
Uitvoerenden: Bauwien van der Meer (sopraan), Caecilia Boschman (piano)