Op vrijdagmiddag 19 april 2024 om 15:00 uur wordt er op het Zoutkeetsplein het monument ‘er is een hoek in de kamer’ door beeldend kunstenaar Timon Hagen onthuld. Het monument ter nagedachtenis aan Ilse Starkenburg toont haar gelijknamige gedicht. Tevens is er een tentoonstelling in de etalage-galerie van Frans van Tartwijk met werken die beeldend kunstenaars Timon Hagen, Erna van Sambeek en Jannemieke Versteegen maakten in reactie op haar gedichten. Drie collega-dichters Anne van Amstel, Diana Ozon en Rozalie Hirs lezen voor uit het werk van Ilse Starkenburg. Zie de uitnodiging [PDF] voor meer informatie.

Op donderdagavond 25 april 2024 om 20:00 uur, een kleine week later dus, lezen de drie dichters voor tijdens een dichtavond in buurtkamer Parlarie, Barentszstraat 28, 1013 NS Amsterdam. Tevens gaan ze in gesprek met de buurtbewoners over het werk van Ilse Starkenburg en doen ze een workshop.

Download de uitnodiging [PDF]

Bezoek ook Paukeslag (Poëziecentrum, Gent) voor een eerder eerbetoon aan Ilse Starkenburg. Bovenstaande foto toont het Zoutkeetsplein.

Datum: 2024-04-19
Aanvangstijd: 15:00-16:30 uur
Locatie: Zoutkeetsplein, Amsterdam
Uitvoerenden: Anne van Amstel, Diana Ozon en Rozalie Hirs (dichters), Timon Hagen, Erna van Sambeek en Jannemieke Versteegen (beeldend kunstenaars)