Tijdens het festival Dicht aan het IJ op 15 november 2005 om 17:00 uur presenteert Rozalie Hirs de wereldpremière van haar muziekcompositie op eigen tekst van het wonder is het woord (2005), een ode aan Paul van Ostaaijen. Ontwerper Harmen Liemburg maakte een nieuw werk geïnspireerd op de compositie.

Op het programma staan verder optredens van de dichters Koen Bauwens, Tsead Bruinja, Geert Buelens, Eva Cox, Erik Jan Harmens, Ingmar Heytze, Lucas Hirsch, Tjitske Jansen, Freek Lomme, Els Moors, Michel van de Waard. In reactie op hun poëzie maakten de volgende ontwerpers nieuw beeldend werk: Anke Broeren|René Knip, Coup, Designpolitie, Severin Frank, Hans Cremmen, Hansje van Halem, Solar Initiative, Richard Niessen, Manuel Raeder, Roger Willems. Geert Buelens en Erik Jan Harmens presenteren tevens lezingen over de projecten. De presentatie is in handen van PJ Roggebrand en Dick Tuinder. De locatie is De Kompaszaal in Loods 6, Dicht aan het IJ, KNSM-laan 143, Amsterdam.

Loods 6 is een markante verschijning op het KNSM-eiland. Ooit was dit de aankomst- en vertrekhal van de Koninklijke Nederlandsche Stoomboot Maatschappij. Sinds 1997 is het pand in gebruik als verzamelgebouw voor kunstenaars, creatieve bedrijven en bijzondere winkels op het gebied van kunst, design, literatuur en ander gezond ‘inhoudelijk’ voedsel voor lichaam & geest. De Bagagehal, De Kompaszaal en de spectaculaire entreehal van Loods6 worden gebruikt voor voor evenementen, exposities. Bovenstaande foto toont een detail van de permanente muurschilderingen van Cuno van den Steene in de Kompaszaal: Atlanta, de mythische figuur die de Altantische oceaan symboliseert.

Begint: 2005-10-15
Deurtijd: 17:00 uur
Locatie: Dicht aan het IJ i.s.m. Stichting Perdu, Kompaszaal, Loods 6, KNSM-laan 143, Amsterdam

Geef een reactie